Hogyan újítsunk fel egy polgári lakást loft stílusban és legyünk menők


Nem szereted az új lakásokat? Tetszik a loft, de nem telik rá? Mutatom a megoldást!



Zsuzsa egy élettel teli, pörgős személyiség. Egy pillanatra sem áll meg, legyen szó munkáról, barátokról vagy magánéletről. Ezt nemrég felújított lakása is tükrözi.

Már sokat hallottam a berendezésről a felújítás alatt is. Mennyezetről lógó ajtó lámpaként? Mosdóként szolgáló vödör? Régi ablakok térelválasztóként? A listának még távolról sem volt vége és máris irigykedtem.

Mit tehet ilyenkor az egyszeri blogger? Elmegy duzzogni a sarokba, hogy neki miért nem jutottak ezek eszébe. Vagy meghívatja magát, hogy legalább beszámolhasson erről a kúl lakásról - inkább ezt választottam!

A bejárat 


A lakásra két fő stílus jellemző. Egyrészt rengeteg újrahasznosított cuccot találunk. Elég a belépést követően balra nézni, és egy menő, téglákból épített bárpult fogad minket. Felette lóg a két régi, fehérre festett ablakkeret. Üveg nincs bennük, felesleges is lenne, nagyon jól mutat! Az ablakok felett jópár izzó lóg egy gerendáról.

A másik jellemző a vintage stílus.

Bal oldalon a régi ablakok, felette és a másik oldalon a búra nélküli izzók - ahogy kell!


A konyha

A pult mellett egy boroshordót találunk, Zsuzsa nagy borkedvelő, így ez adta magát. Nincs átalakítva vagy megmunkálva, de minek is? Praktikus lerakóasztalként működik.

Téglából kirakott pult, boroshordó, ablakok. A bőr utazótáska az enyém, és milyen jól illik ide!

A pult mellett vasból készült bárszékek, ezeken ülve kortyolgatom a bort miközben megállás nélkül nézelődöm. A hátam mögött egy egyszerű de menő ülőke, raklapból. A színösszeállítás is ízléses, a fa padló és a fából készült bútorokhoz jól passzol a fal pasztellkékje.

Raklapülőke, almásláda lerakóasztalkaként, meleg fények - kellemes ez a rész is!


A kis raklapülőke mellett egy oldalára állított gyümölcsös láda, amelyre olvasáskor letehető egy könyv vagy társaság esetén az italunk. Kellemesen meleg fényű állólámpa adja a szórt fényt.

És íme, a mennyezetről lógó ajtó!

A mennyezetről lógó ajtó, szpotlámpákkal


Pajtaajtó

Egy kis tárolóhelyiséget látok tovább nézelődve, ennek az ajtaja az érdekes. A pajtaajtó kinézetű tolóajtó még nincs teljesen kész, a felül látható vasalat még alul hiányzik. Az ajtó azonban így is működik és remekül mutat!

A pajtaajtó - elég menő


A mellékhelyiség

Igen, itt még az is rejt érdekességet. A tarka csempékkel kirakott csap mögötti rész melett sem lehet elmenni észrevétlenül, az igazi kúlság azonban a mosdó, mely egy vödör. Természetesen alul lefolyóval ellátva, ahogy egy mosdónál illik. Menő!

Tarka csempék a csap mögött


A háló

Továbbhaladva a lakásban eljutunk az utolsó helyiséghez, amely a hálószoba, nappali és a fürdő egyben. A kis fürdőrészben egy vasból készült mosdótálasztalt találunk. A zuhanykabin még várat magára, természetesen nem egy sima műanyag vagy üveg tömegtermék lesz. Under construction!

A fürdő, amelyet fal nem választ el a hálószobától


A háló mennyezetén régi csillár, ami nagyszerűen passzol a fölötte lévő díszes gipszstukkóhoz, ez utóbbi a lakás része volt.

A csillár és a gipszstukkó - tökéletes összhang

Az ággyal szemben találunk egy álkandallót, jól megy az ágy mögötti fehérre festett téglafalhoz.

A fehérre festett téglafal

Ez a rész annyira megtetszett, hogy rögtön ki is használtam néhány remek kép készíttetésére magamról! Íme.

Én!


Nehéz lenne minden ötletes kis cuccot bemutatni Zsuzsánál, annyi van belőlük. A mosdórésznél érdemes megfigyelni a összhangot: a díszes gyertyatartónak tűnő lámpa a falon, a vas mosdótálasztal és a régi képkeretből kialakított tükör nagyon hozza a francia vidék vintage stílusát.

Már csak néhány apró részlet hiányzik a "készen van" állapottól, bár ezek fel sem tűnnek amíg a házigazda nem kezd el szabadkozni miattuk.

Kiváló ízlés, sok saját munka és rengeteg ötlet eredményezte ezt a vintage, loft és újrahasznosított elemekkel operáló belteret.

Csak gratulálni tudok hozzá!

Comments